Over ons

Samen voor meer financieel geluk en zelfvertrouwen.


Samen met ons toegewijde team en partners zetten we ons in om jouw financieel zelfvertrouwen te koesteren en te vergroten, terwijl we tegelijkertijd jouw algehele financiële welzijn bevorderen. Onze holistische aanpak omvat een breed scala aan diensten, waaronder financiële educatie, empowerment-programma's, persoonlijke coaching en uitgebreide training.
Wij geloven in het voorzien van jou van de kennis en tools die nodig zijn om de controle over jouw financiële toekomst te nemen, waardoor je in staat wordt gesteld om geïnformeerde beslissingen te nemen en blijvend financieel succes te verzekeren.

Welkom bij de Financial Well-Being Academy!


Waarom kiezen voor de FWBA?


Waarom kiezen voor de Financial Well-Being Academy (FWBA)? Bij FWBA staat een combinatie van factoren centraal om jouw financiële welzijn te waarborgen. Onze expertise en diepgaande kennis vormen de basis van ons aanbod. Bovendien bieden wij een veilige omgeving waarin je vrijelijk jouw financiële doelen kunt bespreken.

Wij gaan een stap verder door samen te werken met externe partners, waardoor we een breder perspectief en meer diverse oplossingen kunnen bieden. Voor bedrijven hebben we specifieke oplossingen voor het financiële welzijn van werknemers, waarmee we streven naar een gezonde balans tussen werk en financiën.

Onze gedreven experts staan klaar om jou te begeleiden met op maat gemaakte coaching, opleidingen en trainingen. Kortom, bij FWBA ben je verzekerd van een allesomvattende aanpak die expertise, kennis, veiligheid, externe partners, oplossingen voor employee financial well-being, en gemotiveerde experts combineert om jouw financiële succes te garanderen.

Empowerment

Door individuen de kracht te geven om beslissingen te nemen die in lijn zijn met hun authentieke zelf, kan een persoon, gewapend met de juiste inzichten, technieken of methodologieën, aanzienlijk bijdragen aan het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en positieve zelfperceptie van mensen, groepen of organisaties. Wij bieden de nodige instrumenten en ondersteuning om geïnformeerde en onafhankelijke besluitvorming mogelijk te maken.

One Stop Shop

Wij erkennen volledig de onderlinge verbondenheid van welzijn en financieel welzijn. Daarom hanteren wij een holistische 360°-benadering en vermijden we ons uitsluitend te concentreren op financieel welzijn. Als gevolg hiervan omarmt onze allesomvattende strategie welzijn, balans in het leven, tevredenheid op de werkplek en oplossingen voor financieel welzijn. Onze samenwerking met experts in hun respectievelijke domeinen waarborgt een naadloze uitvoering van uw plan.

Veilige omgeving

Wij handhaven een duidelijke scheiding tussen wat je kiest te onthullen en wat je liever privé wilt houden. Vertrouwelijkheid heeft onze hoogste prioriteit en we handhaven nauwgezet de GDPR en andere wettelijke vereisten. We zetten ons in om een extra inspanning te leveren om jouw informatie te beschermen. We creëren een veilige ruimte waar je vrijelijk jouw ervaringen kunt delen en antwoorden op jouw vragen kunt zoeken.

Expertise

Ons team bestaat uit ervaren financiële professionals met een schat aan kennis en ervaring. We blijven op de hoogte van trends in de industrie om je te voorzien van de nieuwste inzichten en strategieën. Met onze gezamenlijke expertise zetten we ons in om jou te voorzien van de tools en begeleiding die nodig zijn om de complexe wereld van financiën te doorgronden en je financiële doelen met vertrouwen en precisie te bereiken.

Praktische aanpak

Wij vertalen complexe financiële concepten naar praktische, uitvoerbare stappen die iedereen kan volgen. Ons doel is om jou in staat te stellen de controle over jouw financiële toekomst over te nemen. Door heldere communicatie en gepersonaliseerde begeleiding doorbreken we financiële barrières en maken we het pad naar financieel succes toegankelijk voor iedereen. Jouw financieel welzijn staat bij ons voorop.

Opgeleide coaches

Onze gecertificeerde coaches zijn experts op het gebied van financieel welzijn en zijn toegewijd aan jouw succes. Met persoonlijke begeleiding en bewezen strategieën stellen ze je in staat financiële stabiliteit te bereiken en een veilige toekomst op te bouwen. Vertrouw op hun expertise om je te begeleiden op jouw weg naar financieel welzijn en ontgrendel het potentieel voor een voorspoedige toekomst.

Particulieren & Zelfstandigen


Bij de Financial Well-Being Academy zetten we ons in voor zowel particulieren als zelfstandigen. Of je nu een individu bent dat persoonlijke financiële doelen nastreeft of een zelfstandige professional die zakelijk succes zoekt, wij bieden op maat gemaakte begeleiding en bewezen strategieën om financiële welvaart te bereiken. Met onze expertise streven we ernaar om zowel individuen als zelfstandige ondernemers te helpen bij het creëren van een solide financiële basis en het realiseren van een gezonde financiële toekomst. Welkom bij de Financial Well-Being Academy, waar we samenwerken aan jouw welvaart, ongeacht je achtergrond.


Bedrijven en hun werknemers


Waarom zou je met ons samenwerken? FWBA biedt op maat gemaakte programma's voor continue groei en ontwikkeling. Onze trainingen, opleidingen en coaching zijn gericht op het versterken van de financiële gezondheid van zowel individuen als teams.

Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is. Onze oplossingsgerichte aanpak zorgt ervoor dat we maatwerk bieden, afgestemd op de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw organisatie.

Onze experts staan klaar om niet alleen antwoorden te bieden op financiële vragen, maar ook om juridische vraagstukken te tackelen. Met een integrale benadering (EAP) streven we ernaar om een compleet pakket van ondersteuning te bieden. We brengen specifieke oplossingen en ondersteuning voor het financiële welzijn van jouw medewerkers. Samen bouwen we aan een gezonde, evenwichtige toekomst voor jouw bedrijf en je werknemers. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen en neem de eerste stap naar financiële welvaart en tevredenheid.


ERKENNING FINANCIEEL WELZIJN


Reeds in 2019 werd de Financial Well-Being Academy laureaat in de wedstrijd van NN, de Gelukkige Belgen: Categorie - bedrijf dat het meest heeft bijgedragen aan het financieel welzijn van de Belg.

Tevens mochten wij bijdragen in tal van media zoals HLN, Flair, De Standaard, Tijd, Focus,...

De oprichter van de Financial Well-Being Academy, Stijn Derynck, schreef een boek: De weg naar financieel welzijn. Dit werkstuk vormt de basis van de academy.

Wat anderen over ons zeggen.


"Het is hoog tijd dat iédereen de kans krijgt om het onbegrijpelijke gebrek aan financiële educatie op de schoolbanken in te halen. Er zijn al wel wat boeken geschreven over wat je zoal met je zuurverdiende centen kunt - en moet - doen, maar geen enkel werk is zo compleet én praktisch als dit lees- en werkboek van Stijn Derynck.

Zijn inzichten en opdrachten zetten je stap voor stap op weg naar een feilloze structuur, een frisse monetaire mindset en de juiste beslissingen richting financieel welzijn voor jou én je gezin. Als journalist kreeg ik de eer om Stijn ook persoonlijk te leren kennen als een vat vol expertise én als een innemende man om mee samen te werken."

Thomas Rosseel – Financieel journalist