De weg naar financieel welzijn

Financieel welzijn voor iedereen, daar gaan we samen voor.

  Inschrijven

Veel mensen ervaren financiële stress en al te vaak ook financiële problemen. We zien dit maatschappelijk probleem opduiken in alle lagen van de bevolking, ook bij mensen en gezinnen met een goed inkomen. Dit leidt tot financiële stress en uiteindelijk ook tot een slechtere gezondheidstoestand. Financiële adviseurs zijn vaak een klankbord voor hun klanten maar dan is het veelal te laat om een oplossing te bieden. Vraag is ook of de financiële adviseur in de eerste plaats niet heeft bijgedragen aan het probleem. Onze Financial Well-Being & Budgetcoaches beamen deze bevindingen en werken samen met jou aan de weg, met een doel: financieel gelukkig en gezond worden.

De oorzaak van slechte financiële beslissingen is iets waar op gewerkt moet worden maar staat niet in de functieomschrijving van een “financieel adviseur”, dat is werk voor financial well-being coaches, loopbaanbegeleiders en (bedrijfs)psychologen, budgetbegeleiders, start- en ondernemersbegeleiders en life coaches. Jammer genoeg is er nog onvoldoende bewustzijn, preventie en een duidelijke manier om je leven ten goede bij te sturen maar daar komt met dit opleidingstraject tot financiële gezondheid verandering in.

Voor werkgevers en bedrijven is Financial Well-Being een programma of een combinatie van modules, samengesteld tot een traject, om het financieel gedrag en handelingen van werknemers te verbeteren. Een financieel gezonde werknemer is een gelukkigere werknemer en dus ook een meer betrouwbare en productievere werknemer. Voor jezelf is Financial Well-Being een holistisch gegeven dat gedefinieerd wordt door gezondheid (health) en niet door rijkdom of vermogen (wealth). Het is belangrijk om dit aan te stippen en te onthouden dat het doel van financial wellness programma’s is om je algehele gezondheid te verbeteren.

Deze elementen zullen je mate van Financial Well-Being bepalen.

  1. Sociaal-economische omgeving
  2. Persoonlijkheid en houding
  3. Je beslissingskader
  4. Kennis en vaardigheden
  5. Gedragingen en handelingen
  6. Persoonlijke Financial Well-Being: hoe tevreden ben je met je financiële situatie?
  7. Beschikbare opportuniteiten: de opties die zich voor je voordoen

Binnen het kader van Financial Well-Being gaan we deze zaken bekijken vanuit een financieel perspectief om zo te werken aan je financieel welzijn en algehele gezondheid.

Geniet van een leven zonder financiële kopzorgen. We gaan zo van start met de opleiding: "De weg naar Financial Wellness", doe jij ook mee?

De vermelde prijzen zijn exclusief BTW voor zelfstandigen, ondernemers en bedrijven. Neem contact op met ons voor mogelijkheden in het kader van de KMO-Portefeuille.


Aanbieder


Financial Well-Being Academy
Financial Well-Being Academy

De Financial Well-Being Academy is het opleidingscentrum voor mensen die willen bouwen aan hun financieel zelfvertrouwen en welzijn. Door informatieve lessen en opleidingen aan te bieden willen we tevens werken aan de financiële kennis van alle deelnemers om hen zo voor te bereiden en te helpen bij de realisatie van hun financiële doelen. Financieel welbehagen en algehele financiële gezondheid is wat wij willen geven aan iedereen. Een leven zonder financiële stress of kopzorgen, om financieel zelfzeker door het leven te kunnen gaan. De FWBA kreeg een podiumplaats op de NN Geluksaward: Categorie Financieel Welzijn. Deze award wordt uitgereikt voor de organisatie die het afgelopen jaar een wezenlijke bijdrage leverde tot het financieel welzijn van de Belg.


Inhoudstafel


  Hoofdstuk 1: Wie ben jij?
Beschikbaar in dagen
dagen nadat je bent ingeschreven
  Hoofdstuk 7: Een selfie nemen van je situatie en je vermogen
Beschikbaar in dagen
dagen nadat je bent ingeschreven
  Hoofdstuk 8: Wat als ?
Beschikbaar in dagen
dagen nadat je bent ingeschreven

 

Begin nu!Vaak Gestelde Vragen


Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Je kan onmiddellijk van start gaan. Kies je voor een begeleider, een coach bij je traject, neem dan best eerst even contact op om af te stemmen.
Wanneer ontvang ik mijn werkboek?
Zodra wij de betaling ontvangen hebben en uw adresgegevens kennen, sturen wij de dag erna jouw werkboek op per post naar de door jouw opgegeven bestemming. Werk je samen met een coach, dan kan je een exemplaar vragen aan hem of haar.
Kan ik ook gewoon via overschrijving betalen?
Ja dat is mogelijk. De meeste particulieren opteren zelfs voor deze optie. Je kan het geafficheerde bedrag overmaken op de rekeningnummer van Het Financieel Huis, Brouwerijstraat 7, 2500 Lier. Rekeningnummer: BE07 0017 9713 5366 Mededeling: je naam en voornaam, en de naam van de opleiding.
Als ik betaal via overschrijving, hoe krijg ik dan toegang?
Zodra wij de betaling ontvangen hebben, activeren wij jouw persoonlijke toegang tot de opleiding en bezorgen je het werkboek.