Vfyhw2yntxyqv4fuovag

De weg naar Financial Wellness

Financieel welzijn voor iedereen, daar gaan we samen voor.

Veel mensen ervaren financiële stress en al te vaak ook financiële problemen. We zien dit maatschappelijk probleem opduiken in alle lagen van de bevolking, ook bij mensen en gezinnen met een goed inkomen. Dit leidt tot financiële stress en uiteindelijk ook tot een slechtere gezondheidstoestand. Financiële adviseurs zijn vaak een klankbord voor hun klanten maar dan is het veelal te laat om een oplossing te bieden. Vraag is ook of de financiële adviseur in de eerste plaats niet heeft bijgedragen aan het probleem. Onze Financial Well-Being & Budgetcoaches beamen deze bevindingen en werken samen met jou aan de weg, met een doel: financieel gelukkig en gezond worden.

De oorzaak van slechte financiële beslissingen is iets waar op gewerkt moet worden maar staat niet in de functieomschrijving van een “financieel adviseur”, dat is werk voor financial well-being coaches, loopbaanbegeleiders en (bedrijfs)psychologen, budgetbegeleiders, start- en ondernemersbegeleiders en life coaches. Jammer genoeg is er nog onvoldoende bewustzijn, preventie en een duidelijke manier om je leven ten goede bij te sturen maar daar komt met dit opleidingstraject tot financiële gezondheid verandering in.

Voor werkgevers en bedrijven is Financial Well-Being een programma of een combinatie van modules, samengesteld tot een traject, om het financieel gedrag en handelingen van werknemers te verbeteren. Een financieel gezonde werknemer is een gelukkigere werknemer en dus ook een meer betrouwbare en productievere werknemer. Voor jezelf is Financial Well-Being een holistisch gegeven dat gedefinieerd wordt door gezondheid (health) en niet door rijkdom of vermogen (wealth). Het is belangrijk om dit aan te stippen en te onthouden dat het doel van financial wellness programma’s is om je algehele gezondheid te verbeteren.

Deze elementen zullen je mate van Financial Well-Being bepalen.

  1. Sociaal-economische omgeving
  2. Persoonlijkheid en houding
  3. Je beslissingskader
  4. Kennis en vaardigheden
  5. Gedragingen en handelingen
  6. Persoonlijke Financial Well-Being: hoe tevreden ben je met je financiële situatie?
  7. Beschikbare opportuniteiten: de opties die zich voor je voordoen

Binnen het kader van Financial Well-Being gaan we deze zaken bekijken vanuit een financieel perspectief om zo te werken aan je financieel welzijn en algehele gezondheid.

Geniet van een leven zonder financiële kopzorgen. We gaan zo van start met de opleiding: "De weg naar Financial Wellness", doe jij ook mee?

De vermelde prijzen zijn exclusief BTW.


Aanbieder


FWBA
FWBA

Deze opleiding werd uitgedacht en uitgewerkt door Stijn Derynck. Hij heeft gewerkt voor onder andere ING België, Immotheker, Finotheker, Finance & Insurance Brokers, Wilink, Hypotheek.winkel, Kredietgids.be... Meer dan 2000 gezinnen hebben beroep gedaan op zijn kennis en werken vandaag volop aan hun financieel welzijn en financiële gezondheid. Hij stond aan de wieg van Wilink, vandaag een van de grootste dienstverleners in de financiële sector.

Hij is oprichter van Het Financieel Huis en de Financial Well-Being Academy. Als Wealth & Finance Manager voor een erkend bank- en beleggingsmakelaar (102144 A-B), heeft hij de nodige licenties om trajecten vanuit een coachingstandpunt in de diepte te bekijken. Als bezieler en sterk pleitbezorger van "enjoy investing", startte hij ook een activiteit in beheerd vastgoed, een buyer's agent organisatie die op zoek gaat naar de beste projecten en panden voor ieders budget. Stijn is coach voor zijn partners en klanten en studenten, nu heeft u ook de mogelijkheid om direct de juiste informatie te ontvangen dankzij deze online opleidingen.


Inhoudstafel


  Welkom
Beschikbaar in dagen
dagen nadat je bent ingeschreven
  Hoofdstuk 3: Mijn gezinssituatie en het huishoudbudget
Beschikbaar in dagen
dagen nadat je bent ingeschreven
  Hoofdstuk 6: Mijn adviseurs en leveranciers
Beschikbaar in dagen
dagen nadat je bent ingeschreven
  Hoofdstuk 10: Jouw beloning en directe koopkrachtverhoging
Beschikbaar in dagen
dagen nadat je bent ingeschreven

 

Begin nu!Vaak Gestelde Vragen


Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Je kan onmiddellijk van start gaan. Kies je voor een begeleider, een coach bij je traject, neem dan best eerst even contact op om af te stemmen.
Wanneer ontvang ik mijn werkboek?
Zodra wij de betaling ontvangen hebben en uw adresgegevens kennen, sturen wij de dag erna jouw werkboek op per post naar de door jouw opgegeven bestemming. Werk je samen met een coach, dan kan je een exemplaar vragen aan hem of haar.
Kan ik ook gewoon via overschrijving betalen?
Ja dat is mogelijk. De meeste particulieren opteren zelfs voor deze optie. Je kan het geafficheerde bedrag overmaken op de rekeningnummer van Het Financieel Huis, Brouwerijstraat 7, 2500 Lier. Rekeningnummer: BE07 0017 9713 5366 Mededeling: je naam en voornaam, en de naam van de opleiding.
Als ik betaal via overschrijving, hoe krijg ik dan toegang?
Zodra wij de betaling ontvangen hebben, activeren wij jouw persoonlijke toegang tot de opleiding en bezorgen je het werkboek.